Activiteiten en evenementen

Maak eens kennis met rolstoelhockey

Zaterdag 13 mei vindt er in Sporthal de Schilp aan de Schaapweg in Rijswijk een groot rolstoelhockeytoernooi plaats. Wie nog nooit van rolstoelhockey gehoord heeft moet echt even komen kijken.

Het is een volwaardige sport die onder supervisie van de KNHB georganiseerd wordt. Het lijkt op zaalhockey, maar alleen dan in rolstoelen. Waarbij niet alleen jongelui die altijd in een rolstoel zitten meedoen, maar ook sporters die nog wel wat kunnen lopen, maar alleen tijdens deze wedstrijden van een rolstoel gebruik maken of hun familieleden. Vele sporters beginnen al als ze 10 jaar zijn , maar later als ze wat ouder zijn en meer ervaring hebben kan je ook in het Nederlands team komen of met een club meedoen aan internationale wedstrijden.

Zaterdag 13 mei zijn er op twee velden wedstrijden te zien vanaf 10.30 uur tot 16.15 uur. Er doen 13 verschillende teams mee, waaronder twee van Haag88. De andere teams komen uit Zoetermeer, Woerden, Tilburg, Zwolle, Amersfoort , Goes en Gorinchem.

Haag 88 is de club wier spelers iedere zaterdag van 9.30-11.00 uur trainen in de Sporthal de Altis.

De dag wordt om 10.30 uur geopend door de wethouder Sport van Rijswijk Larissa Bentvelzen.
De dag wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Vincentiusvereniging Den Haag, hulp van de EHBO-vereniging Rijswijk van RD Mobility voor de hulp bij bandenpech en de firma Plus Jongenotter heeft toegezegd benodigdheden te leveren voor de lunchpakketten voor de organisatoren.

De toegang is uiteraard gratis.

Wie deze dag niet in de gelegenheid is om te komen kijken kan ook iedere zaterdagochtend in Sporthal de Altis terecht van 9.30-11.00 uur en dan ook zelf het even proberen.

Meer informatie is te zien op www.haag88.nl /rolstoelhockey

Artikel van inrijswijk.com:
https://inrijswijk.com/2023/05/01/maak-eens-kennis-met-rolstoelhockey/
Geschreven door Ronald Mooiman