Zwemmen

Zwemmen met overgewicht

Zwemmen (bij Sportvereniging Haag 88) met een maatje meer.
Wil je graag onbelast bewegen omdat je om wat voor reden dan ook overgewicht hebt? Je bent van harte welkom!

Al vele jaren zwemmen mensen met overgewicht in groepsverband met elkaar. Sinds een aantal jaar doen we dat onder de vleugels van Sportvereniging Haag 88, een vereniging voor mensen met een lichamelijke of zintuiglijke beperking. Overgewicht kan op vele manieren ontstaan, maar daar houdt deze zwemgroep zich absoluut niet mee bezig. We zwemmen onder begeleiding in verwarmd water, we doen oefeningen en soms een balspel met elkaar. Dit alles in het revalidatie bad van Revalidatie Basal aan de Vredenburglaan in Den Haag.

Het bad heeft een verstelbare bodem, je kan direct het zwembad ‘inwandelen’ en bovendien is er een zgn. ‘luie’ trap, een trap met brede treden, met weinig ruimte tussen de treden zodat je ook gemakkelijk zelfstandig het zwembad in kan gaan. De individuele kleedkamers zijn zeer royaal van afmeting en er zijn kluisjes waar kleding en waardevolle spullen (horloge, telefoon) in bewaard kunnen worden.

Op dit moment zijn de zwemtijden:

Elke donderdagavond van 18.00 tot 21.00 uur.

In de zomervakantie, op feestdagen en tussen Kerst en Oud en Nieuw is het zwembad gesloten en gaan de lessen dus niet door.

Tijdens deze uren is het bad exclusief voor ons! Gemiddeld zwemmen 12 deelnemers in een groep. De zwemgroepen zijn gemengd, zowel mannen als vrouwen zijn van harte welkom om lekker te komen bewegen, onbelast en in verwarmd water! Een paar keer per jaar gaan we uit eten, soms met de zwemgroep en één keer per jaar met Haag 88. Om deel te kunnen nemen aan de zwemgroep, dien je lid te worden van Haag 88. De kosten zijn momenteel € 50 per kwartaal, maar voor de actuele kosten kun je het beste op de website van Haag88 kijken. De vereniging geeft korting aan mensen met een ooievaarspas.

Vol = vol, soms is er sprake van een wachtlijst voor een vaste zwemplek, maar een keer komen kijken en gebruikmaken van een proefles kan vrijwel altijd.

 

Locatie:
Revalidatiecentrum Basalt
Vrederustlaan 180
2543 SW Den Haag

Tijd:
Donderdagavond: 18.00 tot 21.00 uur

Meer informatie:
info@haag88.nl