Elektrisch rolstoelhockey

Om als sporter deel te kunnen nemen aan de E-hockeycompetitie moet je in het dagelijks leven afhankelijk zijn van een elektrische rolstoel of geen andere sport kunnen doen dan in een elektrische rolstoel. Je kunt deze tak van sport beoefenen op recreatief of op competitief niveau. Op beide niveaus train je op zaterdagochtend, alleen speel je bij competitief ook nog vier competitiedagen.

De competitie bij de E-hockey is opgesplitst in klassen. De Hoofdklasse en Overgangsklasse zijn de hoogste klassen en die spelen door heel het land. De eerste en lagere klassen spelen regionaal. Er zijn drie regio´s in Nederland: Regio West (Omgeving Rotterdam, Amsterdam en Den Haag), Regio Oost (Omgeving Drenthe, Overijssel en Gelderland) en Regio Zuid (Omgeving Zeeland, Noord-Brabant en Limburg).

Hockeystick
Bij hockey heb je twee verschillende soorten sticks:

  • De handstick (toegestaan bij zowel E-hockey als H-hockey)
  • De T-Stick (Alleen toegestaan bij E-hockey)

De handstick is een floorballstick. De stick is van licht kunststof gemaakt. Daardoor kan iemand met minder kracht in de handen en armen deze ook gebruiken.

De T-stick is speciaal voor E-hockey. Het is gemaakt van kunststof en in de vorm van een ‘T’. De stick wordt vastgemaakt aan de voorkant van de rolstoel en hoeft dus niet vastgehouden te worden. Dit is ideaal voor mensen die door hun beperking geen stick vast kunnen houden. In de competitie zijn teams zelfs verplicht om een keeper met T-stick op te stellen.

  • Wil je een hockeystick bestellen? Bestel deze dan op info@sportshop.com. Sportshop.com heeft de grootste collectie rolstoelhockeysticks. Scherp geprijsd in alle kleuren en modellen van alle merken. Je kunt de sticks en accessoires online bestellen.

Team

E1

Vlnr: Arie, Reshano, Claudia, Lutfi, Oscar en Lucas!

Trainingstijden

E1 traint één keer in de week.
Op zaterdagochtend van 9.30 – 11.00 uur.

Rolstoelhockey programma voor juni en juli 2022 klik hier.

Contact

Wil je meer weten, lid worden, een keer komen kijken of meetrainen?

Neem dan contact op: info@haag88.nl

 

Tijd:
zaterdagochtend: 9.30 – 11.00 uur

Locatie:
Sporthal de Altis
Bruin Kopsstraat 1
2288EC Rijswijk

Meer informatie:
info@haag88.nl